Pyreneiden korkeimmat huiput näkyvät hienosti Ordesa y Monte Perdidon kansallispuiston itäpuoliselta alueelta Ainsan kaupungin ja Escalonan kylän laitamilta. Myös Pyreneiden ylpeys, partakorppikotka, näyttäytyy täällä aivan yleisesti - harvalukuisuudestaaan huolimatta.
Escalonan pohjoispuolinen Garganta de Escuain on mainio paikka partakorppikotkien seurailuun. Parhaimmillaan majesteettisia lintuja oli ilmassa lumihuippujen yllä seitsemän yksilöä yhtä aikaa.
Alppinaakkoja kiertelee alemmilla rinteillä sekä kylien ja maatilojen liepeillä usein monikymmenpäisinä parvina.
Hanhikorppikotka on Espanjassa todella yleinen. Siivenkärkiväliltään (270 cm) se on melkein yhtä kookas kuin partakorppikotka (290 cm) tai munkkikorppikotka (290 cm). Hanhikorppikotka näyttää silti melkein yhtä suurelta kuin lähisukulaisensa leveiden siipien ansiosta.
Escalonan kylän ulkopuolelta näkee hienosti läheiset vuorenhuiput. Kevät on tullut laaksoihin, vuorilla on vielä lunta. Korkeimmat, yli kolmeentuhanteen metriin yltävät huiput ovat kuitenkin keskemmällä vuoristoa. Lumivyöryvaara kestää täällä marraskuulta kesäkuuhun. Pääsiäisenä 2013 lumivyöryt jättivät ihmisiä mottiin kyliin ja lomahotelleihin.
Sumuisten vuorten hienointa antia ovat korppikotkien liitelyt. Kuvassa hanhikorppikotka ja partakorppikotka kiertelemässä Garganta de Escuainin rinteitä.
Isohaarahaukka näyttäisi täällä olevan haarahaukkaa yleisempi. Tämä soidinteleva pari löytyi joka päivä Escalonasta Escuainiin vievän tien varrelta saman maatilakeskuksen ilmatilasta.
Joskus partakorppikotka ilmestyy ilmatilaan aivan yllättäen. Lajin kanta koko Euroopassa on alle 200 parin luokkaa, suurin osa maanosan kannasta pesii Espanjan Pyreneillä.
Pikkukorppikotka on sympaattisen oloinen haaskalintu, joka ravinnonhakuretkillään kiertelee rinteitä sopivaa ravintoa zoomaillen.
Partakorppikotka lennossa tyypillisessä ympäristössä. Pesä oli jossain lähellä Garganta de Escuainia reunustavien kallioseinämien luolista.